Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ärtbiffar med zucchini och nudelsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 180 g risnudlar
  • 250 g broccoli
  • 1 röd spansk chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 gul paprika
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 tsk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås

Ärtbiffar

  • 1 zucchini, 200 g
  • 0,5 tsk salt
  • 2 salladslökar
  • 4 dl kokta gula ärtor
  • 1 ägg
  • 3 msk havregryn
  • 50 g Västerbottensost, riven
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1,5 dl panko
  • olivolja till stekning

Till servering

  • limeklyftor
  • chili
  • koriander

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.
  2. Dressing: Vispa samman olja, limesaft, honung, soja och sweet chilisås. Blanda dressingen med nudlarna i en bunke.
  3. Dela broccolin i små buketter. Skala och skär stocken i skivor och mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skölj, kärna ur och skiva chili och salladslök. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor. Hacka koriandern. Blanda grönsakerna med nudlarna.
  4. Ärtbiffar: Skölj och grovriv zucchinin, salta och låt safta sig 20 minuter. Pressa ur all vätska genom en finmaskig sil. Skär salladslöken i tunna skivor. Mixa ärtorna och zucchinin till en slät smet. Tillsätt salladslök, ägg, havregryn, ost, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet. Låt stå i kylen i 15 minuter.
  5. Forma smeten till 12 biffar och vänd i panko på en tallrik. Stek dem i olja, cirka 4 minuter per sidan, tills biffarna fått fin färg.
  6. Servera med nudelsallad, limeklyftor, chili och koriander.