Ärtbiffar med zucchini och nudelsallad

Foto Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 180 g risnudlar
- 250 g broccoli
- 1 röd spansk chilifrukt
- 2 salladslökar
- 1 gul paprika
- 1 kruka koriander
Dressing
- 2 msk rapsolja
- 1 lime, pressad saft
- 2 tsk honung
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
Ärtbiffar
- 1 zucchini, 200 g
- 0,5 tsk salt
- 2 salladslökar
- 4 dl kokta gula ärtor
- 1 ägg
- 3 msk havregryn
- 50 g Västerbottensost, riven
- 0,5-1 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
- 1,5 dl panko
- olivolja till stekning
Till servering
- limeklyftor
- chili
- koriander
Så här gör du
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag.
- Dressing: Vispa samman olja, limesaft, honung, soja och sweet chilisås. Blanda dressingen med nudlarna i en bunke.
- Dela broccolin i små buketter. Skala och skär stocken i skivor och mindre bitar. Förväll dem i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skölj, kärna ur och skiva chili och salladslök. Dela, kärna ur och skär paprikan i skivor. Hacka koriandern. Blanda grönsakerna med nudlarna.
- Ärtbiffar: Skölj och grovriv zucchinin, salta och låt safta sig 20 minuter. Pressa ur all vätska genom en finmaskig sil. Skär salladslöken i tunna skivor. Mixa ärtorna och zucchinin till en slät smet. Tillsätt salladslök, ägg, havregryn, ost, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet. Låt stå i kylen i 15 minuter.
- Forma smeten till 12 biffar och vänd i panko på en tallrik. Stek dem i olja, cirka 4 minuter per sidan, tills biffarna fått fin färg.
- Servera med nudelsallad, limeklyftor, chili och koriander.

Du kanske även gillar