Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aroniamarmelad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ingredienser

  • 2 mindre burkar
  • 500 g aroniabär
  • 0 ,5 dl citronsaft
  • 0 ,5 dl vatten
  • 4 dl strösocker

Så här gör du

  1. Aroniabusken är mycket vanlig runt lekplatser, parker och bostadsområden, men man ger den sällan någon uppmärksamhet, och få känner till att dess bär är ätliga och innehåller massor av antioxidanter och vitaminer. Aroniabären mognar framåt hösten, och det skadar inte om de får vara med om en frostnatt. I välsorterade mataffärer kan du hitta aroniabär i frysdisken.
  2. Rensa och skölj bären.
  3. Koka upp bären tillsammans med citronsaft och vatten i en kastrull. Låt koka i 5 minuter och tillsätt därefter sockret. Koka i ytterligare minst 20 minuter och kontrollera konsistensen genom att göra marmeladprov. (Se sidan 30.)
  4. Häll upp marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Sätt på locket och låt svalna.