Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Arga snickarens kycklinggryta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingbröst
  • 600 g potatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 fänkålshuvud
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 50 g sockerärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 st morötter
  • olivolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 kycklingfond
  • naturell yoghurt
  • färska örter

Så här gör du

  1. Skär kycklingbrösten i bitar.
  2. Hacka vitlök, chili och fänkål.
  3. Fräs kyckling, vitlök, chili och fänkål i en panna med olivolja.
  4. Slå på kycklingfond i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i ingredienserna som du fräste i pannan.
  5. Skrubba potatisen och halvera dem om det behövs.
  6. Skala morötterna och skär tomaterna i halvor. Lägg i potatisen och låt koka. När potatisen nästan är färdig, lägg i sparris, sockerärtor, tomat och morötter. Låt koka två minuter.
  7. Servera med yoghurt och klippta, färska örter.