Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Aprikoskakor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 st
  • 200 g smör
  • ¾ dl flytande honung
  • 4 ½-5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 150 g aprikoser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa upp smör och honung. Blanda i vetemjöl och havregryn. Klipp aprikoserna i bitar. Blanda i hälften av aprikoserna i degen. Rulla ut degen till en längd cirka 4-5 centimeter i diameter.
  3. Skär upp rullen i cirka 2-3 centimeter breda bitar (om degen är mjuk kan och det är svårt att skära kan man sätta in den i kylen en timme). Lägg bitarna i pappersbullformar med snittytan uppåt på en plåt. Fördela resten av aprikosbitarna över kakorna och tryck ner dem lite i degen.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna på ett galler.