Logga in här

Glass med smak av äppelpaj – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 portion

Äppelkompott:

  • 2 äpplen
  • 3 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1⁄2 tsk malen kanel

Färskostglass:

  • 200 g färskost
  • 3 äggulor + äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1⁄2 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1⁄2 tsk malen kanel
  • kaksmulor av cirka 8 kakor

Så här gör du

  1. Äppelkompott: Skala och skär äpplena i tärningar. Koka äppelbitarna i vattnet och tillsätt sockret. Sjud ett par minuter. Dra av från plattan och rör ner kanelen.
  2. Färskostglass: Vispa ihop färskost, äggulor och strösocker. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vispa upp grädden och vänd ner i smeten. Vispa upp äggvitan i en separat skål och vänd ner den sist.
  3. Varva färskostglass, äppelkompott och kaksmulor i en form och ställ in i frysen. Låt stå minst 4–5 timmar. Sätt på lock eller täck med plast om glassen ska sparas längre.