Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelmarmelad med vanilj – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ta vara på äppelskörden genom att göra egen marmelad. Den här varianten har en spännande smak av äpple, tomat och vanilj. Gott till ost eller på frukostmackan.

Katharina Ångström, som driver Äppelfabriken tillsammans med maken Lars, delar med sig av ett smarrigt recept på marmelad av äpplen och tomater.

Ingredienser

2 burkar
  • 1/2 kg äpplen
  • 1/2 kg gröna tomater
  • 700 g socker
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Tärna tomater och äpplen i små bitar, låt dra med sockret och saften från en citron.
  2. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg i både frön och resten av vaniljstången. Låt blandningen stå i kylskåp i två dagar.
  3. Tillsätt 2 dl vatten och koka blandningen till fastare konsistens. Häll upp marmeladen på rengjorda, helst varma, glasburkar. Skruva på locken, låt svalna och förvara i kylskåp.