Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äpple och mandelkaka


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bitar

  • 8 små sommaräpplen

  • 3 ägg
  • 
1 1/2 dl socker
  • 
150 g mandelmassa

  • 150 g smör
  • 
rivet skal av en citron

  • 2 dl mjöl

  • 1/2 tsk bakpulver


Så här gör du

  1. Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple. Täck formen med folie och förbaka ­äpplena i ugn, 150 grader, i cirka 45 minuter.

  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, ägg och socker ljust och luftigt.

  3. Blanda ner smält smör och ­citronskal. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör smeten slät.

  4. Häll eller klicka smeten i formen runt äpplena och grädda i ugn, 175 grader, i cirka 40 minuter.