Logga in här

Äpple- ingefärssill med kummin


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 300 g inläggningssill
  • 
2 schalottenlökar
  • 
1 msk rödvinsvinäger
  • 
2 gröna äpplen
  • 
2 krm rostad kummin
  • 
1 dl turkisk yoghurt
  • 
2 dl majonnäs
  • 
3 tsk riven ingefära
  • 
1 tsk rivet citronskal
  • 
1 klyfta riven vitlök
  • 
1 krm svartpeppar

  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. 
1. Rosta kumminen i en torr stekpanna i cirka 2 minuter, mal sedan.

  2. Skala och skiva schalottenlöken tunt och blanda med rödvinsvinäger i en bunke.

  3. Skär äpplet och sillen i bitar och blanda med kummin, yoghurt, majonnäs, ingefära, citronskal, vitlök, salt och svartpeppar.

  4. Lyft upp schalottenlöken ur vinägern och blanda ner i bunken. Lägg upp i en fin burk. Görs med fördel dagen före servering.