Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppeltrifle med mascarponegrädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 äpplen
  • 1/2 citron, saften
  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, saften
  • 2 apelsinlikör
  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa kanel
  • 1 nypa kardemumma
  • 80 g amarettinikakor, grovt smulade (eller andra nöt- eller mandelkakor, t ex mandel­biskvier)

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Lägg i en kastrull med honung och citronsaft, lägg på lock och koka upp. Ta från värmen och låt svalna.
  2. Blanda apelsinjuicen med apelsinlikör. Spara 1 msk smulade amarettinikakor och blanda resten med juicen och likören.
  3. Blanda mascarpone smidigt med vaniljsocker, kanel och kardemumma. Vispa grädden och vänd i.
  4. Fyll fyra glas med alternerande lager av uppblötta amarettini, mascarponegrädden och äpplen, spara 1 msk av äppelröran. Ställ glasen i kylskåpet i cirka 30 minuter. Strö sedan över den resterande äppel­röran och de sparade amarettini­kakorna (smulade) och servera.