Äppelträngsel

Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
8 portioner
- 150 g kylskåpskallt smör
- 150 g socker
- 1 ägg
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 –4 äpplen
- 1 dl hasselnötskärnor
- 2 –3 msk florsocker
- 1 –1 1⁄2 dl kolasås, på burk eller tub
Så här gör du
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Kör smöret, skuret i små bitar, och sockret i en matberedare monterad med en kniv, vitt och pösigt. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och kör till en jämn smet.
- Lägg smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper och jämna ut den med baksidan av en matsked.
- Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner dem i smeten. Hacka och strö över nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Sikta över florsockret. Låt kallna. Ringla över kolasåsen.

Du kanske även gillar
Populära recept