Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelstekt fläskfilé på potatisbädd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 750 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket bacon
  • 2 äpplen
  • 1 knippe färsk salvia
  • 250 g cocktailtomater

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär den i kvartar. Blanda potatis och olja i en långpanna eller ugnsfast form. Baka i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  2. Under tiden: Strimla baconet. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  3. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn köttet runtom i smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Ta ut formen med potatisen ur ugnen. Blanda ner bacon, äppelklyftor, salvia och tomater. Lägg köttet ovanpå potatisen. Stek ytterligare cirka 15 minuter.