Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelsmör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

1 1⁄2 liter
  • 1 1 ⁄2 kg äpple
  • 2 dl vatten
  • 4 dl äppelmust
  • 1 kg socker
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 2 kanelstänger
  • 1 krm mald kardemumma

Så här gör du

  1. Skölj äpplena och citronen. Skär äpplena i klyftor, låt skal och kärnor vara kvar. Koka frukten på svag värme med vatten och must, tills frukten faller sönder.
  2. Passera moset genom en finmaskig sil.
  3. Diska ur grytan och slå i moset tillsammans med övriga ingredienser. Låt koka på svag värme i 30 minuter. Rör då och då.
  4. Ta upp vanilj- och kanelstängerna.
  5. Ta bort skum och slå den heta fruktmassan på väl rengjorda burkar. Ställ burkarna upp och ned så förlängs hållbarheten.
  6. Förvara mörkt och svalt.