Logga in här

Äppelsalsa och rökt hälleflundra i taco

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st små tacoskal
  • 150 g rökt hälleflundra,, alt rökt sik, rökt sutare
  • 0,5 st svenskt äpple
  • 100 g sidfläsk eller bacon
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 st kvist dill

Så här gör du

  1. Skär hälleflundran i 4 skivor.
  2. Finhacka sidfläsket och stek det sakta krispigt i stekpanna. Ta upp och låt rinna av på papper.
  3. Skala och finhacka äpplet och blanda med citronjuice, bacon, olivolja, salt och peppar.
  4. Lägg en bit rökt fisk i varje tacoskal och fördela i äpple- och baconhack ovanpå. Toppa med dill.