Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelpajkladdkaka – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 716 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Äppelkladdkaka

  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 2 äpplen

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1 msk kanel

Så här gör du

  1. Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  2. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
  3. Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.
  5. Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
  6. Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
  7. Pudra äppeltäcket med kanel.
  8. Smula över pajdegen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
  10. Servera gärna med lättvispad grädde.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Äppelpajkladdkaka – recept"
  • Anmaon
    Anmaon

    Det här verkar ju vara ett recept för mig. Undrar dock. Det stå 5 msk strösocker i fyllningen. Men det visas inget om socker i videon och det står heller inget om socker i beskrivningen bredvid. Ska det vara med eller inte?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anmaon

      Hej och tack för din kommentar! Vi har nu uppdaterat receptet så det stämmer 😊 Hälsningar, Mitt kök-redaktionen