Logga in här

Äppelpaj med mandelmassa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 175 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

pajdeg:

  • 125 g smör eller margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 st ägg

fyllning:

  • 4 st äpplen
  • 250 g mandelmassa
  • 3 st hela ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk farinsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
  3. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen i kylskåp i 20-30 minuter.
  4. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
  5. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  7. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.