Äppelmos – grundrecept

Foto: Shutterstuck
Ingredienser
1 1 kilo
- 2 kg hela äpplen
- 4-5 dl socker
- 1,5 dl vatten
Så här gör du
- Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar.
- Lägg äpplena i en större kastrull, häll på vatten och socker. Blanda runt och koka upp.
- Låt koka i cirka 15 minuter, mosa sedan med en mosare.
- Häll upp på burkar eller i fryspåsar - hållbarheten i kylen är några veckor så gör du mycket så är det bara att slänga in i frysen.
3 kommentarer om "Äppelmos – grundrecept"

Du kanske även gillar
Populära recept
detarbaralillajag
Är det nån som har testat detta recept?
Ingbrit
Varför är det så mycket socker???! Det propageras ju jämt för mindre socker men i nästan alla recept på saft och sylt och liknande är det alltid mängder med socker. Det blir ju inte gott heller! Till 1 l mos tar jag ca. ½ dl socker. Man får ju smaka sig fram. Vill ni ha mitt recept för ett rationellt sätt att göra mos får ni höra av er! Hittills har jag gjort 90 l.
Mitt Kök
Hej,
Man kan variera sockermängd efter eget tycke och smak. I det här receptet som ger söt äppelmos är det den här mängden socker.
Skicka gärna ditt recept på äppelmos till mittkok@expressen.se.
Tack på förhand!
Mvh Mitt kök-redaktionen