Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelmos – grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 284 st har redan röstat

Ingredienser

1 1 kilo
  • 2 kg hela äpplen
  • 4-5 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Så här gör du

  1. Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg äpplena i en större kastrull, häll på vatten och socker. Blanda runt och koka upp.
  3. Låt koka i cirka 15 minuter, mosa sedan med en mosare.
  4. Häll upp på burkar eller i fryspåsar - hållbarheten i kylen är några veckor så gör du mycket så är det bara att slänga in i frysen.
3 kommentarer om "Äppelmos – grundrecept"
  • Ingbrit
    Ingbrit

    Varför är det så mycket socker???! Det propageras ju jämt för mindre socker men i nästan alla recept på saft och sylt och liknande är det alltid mängder med socker. Det blir ju inte gott heller! Till 1 l mos tar jag ca. ½ dl socker. Man får ju smaka sig fram. Vill ni ha mitt recept för ett rationellt sätt att göra mos får ni höra av er! Hittills har jag gjort 90 l.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Ingbrit

      Hej,
      Man kan variera sockermängd efter eget tycke och smak. I det här receptet som ger söt äppelmos är det den här mängden socker.
      Skicka gärna ditt recept på äppelmos till mittkok@expressen.se.
      Tack på förhand!
      Mvh Mitt kök-redaktionen