Äppelmazarin med äppelmos & kanel

Ingredienser
12 BITAR
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 200 g mandelmassa
- 3 ägg
- 1 dl bovetemjöl
- 2 msk majsena
- 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
- 2 dl äppelmos
- 1 äpple
- 2 tsk strösocker
- 1 ⁄2 tsk kanel, malen
- smör och bovetemjöl till formen
Till servering
- vaniljglass eller lättvispad grädde
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter, och mjöla med bovetemjöl.
- Vispa ihop smör och socker. Riv mandelmassan fint och blanda ner.
- Rör i ägg, bovetemjöl, majsena, psylliumfrömjöl och äppelmos.
- Skiva äpplet i tunna skivor.
- Häll smeten i formen, jämna till ytan och lägg äppelskivorna ovanpå.
- Blanda socker och kanel och strö över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter.
- Servering: Servera mazarinen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Du kanske även gillar
Populära recept