Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelkaka med marängtäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

De olika lagren i den här kakan bildar tillsammans en fantastiskt smarrig helhet.

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3-4 äpplen
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk socker
  • 1 msk kanel

Marängtäcke

  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, smör och vatten till pajdegen. Täck en pajform med degen, nagga den i botten med en gaffel. Låt den vila i kylen en halvtimme. Grädda sedan cirka 10 minuter i ugn.
  3. Skala äpplena och skär i skivor. Blanda med citron, socker och kanel. Lägg äpplena i det varma pajskalet och sätt in i ugnen i 15 minuter till.
  4. Vispa äggvitor och socker till ett riktigt hårt skum (ja, det ska gå att vända bunken upp och ner utan att något droppar ur).
  5. Ta ut kakan. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Täck kakan med äggvispet. Grädda i ugnen cirka 15 minuter eller till marängtäcket fått fin färg och börjar hårdna.