Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelkaka i långpanna – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 163 st har redan röstat

Recept på klassisk äppelkaka bakad i långpanna. En enkel och gammaldags variant med favoritkombon äpple och kanel, perfekt om du ska bjuda många!

Servera den gärna lite ljummen med kall vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums!

Ingredienser

18 bitar
  • 200 g rumstempererat smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3–4 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  3. Sikta i mjöl och bakpulver. Häll i mjölk. Blanda.
  4. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
  5. Kärna ur äpplen och skär i klyftor.
  6. Blanda socker och kanel.
  7. Vänd äppelklyftor i kanelblandningen.
  8. Lägg klyftorna ovanpå smeten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 200 grader.