Äppelkaka

En god och enkel äppelkaka.
Ingredienser
10 portion
- 150 g smör el margarin
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk tsk bakpulver
Fyllning
- 3-4 st äpplen
- 1 tsk kanel
- 2 msk strösocker
Så här gör du
- Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form.
- Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ner det smälta smöret i smeten och rör till sist ner vetemjölet blandat med bakpulvret.
- Häll smeten i formen.
- Blanda kanel och socker och vänd runt äppelskivorna i blandningen. Stick sedan ner dem i smeten.
- Grädda i ugnen i ca 40 minuter, prova med sticka så den är genomgräddad.
- God att äta som den är men det passar även bra att servera med vaniljsås eller en skopa vaniljglass.

Du kanske även gillar
Populära recept