Logga in här

Äppelfoccacia med gorgonzola, oregano, honung och olivolja


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 plåt
  • 1/2 paket jäst
  • 
3 dl ljummet vatten, 37°

  • 4 msk olivolja

  • 1 msk honung

  • 1/2 msk flingsalt
  • 
cirka 7 dl vetemjöl
  • 
3-4 äpplen gärna Ingrid Marie
  • 
175 g gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 
5 kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad oregano

  • olivolja och flingsalt till att strö över foccacian

Så här gör du

  1. 
1. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt honung, olivolja, salt och resterande vatten. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen smidig.

  2. Låt jäsa under handduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en rektangel. Lägg på en plåt med bakplåtspapper som du ringlat lite olivolja på.
  4. 
4. Jäs i cirka 30 minuter under handduk.

  5. Stick fingrarna i foccacian så att det formas ordentliga hål. Skär äpplena i tunna skivor och tryck ner dem i degen. Dela osten i mindre bitar och lägg på äpplena. Ringla över lite honung och olivolja. Toppa med oregano och lite flingsalt.

  6. Baka i ugn i cirka 10 minuter eller tills foccacian fått fin färg.