Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelchips – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

De här chipsen kräver tid och passar till dig som gillar att pyssla lite extra i köket. Äppelchips är ett nyttigt och gott snacks som håller länge om de förvaras torrt.

Ingredienser

8 personer
  • 6-8 äpplen, gärna Ingrid Marie

Lag

  • 2 dl vatten
  • färskpressad saft av 1 citron
  • 2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Blanda vatten, citronsaft och strösocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud cirka 3 minuter. Låt lagen kallna och kyl i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Kärna ur och skiva äpplena tunt, använd gärna mandolin. Lägg äppelskivorna i lagen och låt stå kallt i ungefär 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 100 grader. Ta upp äppelskivorna, låt dem rinna av i ett durkslag och lägg ut på en plåt klädd med bakplåtspapper. Torka i mitten av ugnen med ugnsluckan lite på glänt tills äppelskivorna blir krispiga, cirka 3 timmar.