Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelcheesecake på burk

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Det är festligt att göra cheesecake i små burkar, men du kan också använda portionsformar eller skålar.

Ingredienser

6 portioner
  • 20 st digestivekex
  • 1 tsk malen kanel
  • 100 g smör, smält

Fyllning:

  • 7-8 äpplen
  • 3 msk smör
  • 3 msk strösocker

Topping:

  • 300 g cream cheese, typ Philadelphia
  • 1 dl florsocker

Till garnering:

  • 4 msk hackade hasselnötter
  • malen kanel

Så här gör du

  1. Finfördela kexen, dela de i mindre bitar och kanel i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i 6 portionsstora glasburkar. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut. Låt svalna och fördela dem i burkarna.
  3. Lägg creame cheese i en bunke och vispa upp med elvisp. Sikta ner florsockret och vispa ihop till en kräm.
  4. Toppa äpplena med krämen. Garnera med nötter och kanel.