Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelcheesecake fyllda cookies med vit choklad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Det här var mitt bidrag till tävlingen i tidningen buffé. Temat var att man skulle skapa något med äpple. Eftersom jag var otroligt sugen på cheesecake och cookies så bestämde jag mig för att göra en variant av de båda. Av de äppelcheesecake fyllda kakorna gjorde jag en glass sandwich för att få cheesecake känslan ytterligare. Det var himmelskt! På www.matkrabat.blogg.se kan ni se bilder på hur jag fyller kakorna och gör en glass sandwich av dem.

Ingredienser

7 cookies

Äppelcheesecake fyllning

  • 1 st Äpple
  • 2 msk Farinsocker
  • 1 tsk Kanel
  • 0,5 tsk Kardemumma
  • 1 msk Vatten
  • 2 tsk Amaretto (valfritt)
  • 80 g Philadelphiaost
  • 2 msk Florsocker

Cookies med vit choklad

  • 2,5 dl Mjöl
  • 1 dl Krossade digestivekex
  • 1 nypa Salt
  • 0,5 tsk Bakpulver
  • 75 g Rumstempererat smör
  • 1 st Rumstempererat ägg
  • 1 dl Farinsocker
  • 0,5 tsk Vaniljsocker
  • 1 dl Vita chokladknappar (spara några till dekoration)

Så här gör du

  1. Äppelcheesecake fyllning: Dela äpplet i mindre bitar och lägg dem tillsammans med farinsocker, kanel, kardemumma, vatten och amaretto i en kastrull. Koka samman tills äpplet blivit mjukt och en tjockare kräm har bildats. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna helt. Lägg philadelphiaost och florsocker i en bunke. Häll ner äppelblandningen och vispa med hjälp av en elvisp tills allt blivit ordentligt blandat. Ställ in bunken i kylskåpet tills kakorna är redo att fyllas.
  2. Cookies med vit choklad: Blanda samman mjöl, digestivekex, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke vispa upp det rumstempererade smöret med farinsockret tills det ljusnar och blir fluffigt. Tillsätt då ägget och vispa ytterligare en liten stund tills det är väl blandat. Häll därefter ner mjölblandningen och vispa med hjälp av elvispen tills det bildats en kakdeg. Vänd försiktigt ner de vita chokladknapparna med hjälp av en slickepot. Ställ in bunken i kylskåpet och låt degen vila i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Dela upp kakdegen i 14 lika stora delar. Forma 7 stycken av bitarna till små skålar och lägg dem på bakplåtspappret. Fyll varje skål med äppelblandningen. Platta ut de resterande 7 degbitarna och lägg över varje bit som ett lock ovanpå äppelfyllningen. Förslut kanterna och se till att det är tätt så inte fyllningen riskerar att rinna ut. Toppa varje kaka med några vita chokladknappar. Ugnsbaka kakorna tills de blivit gyllene, i cirka 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
  3. SERVERA DINA ÄPPELCHEESECAKE FYLLDA COOKIES SÅ HÄR: När kakorna svalnat så är det ditt val om du vill äta dem precis som de är. Om du inte orkar vänta på att de ska svalna så är de LIVSFARLIGT goda varma tillsammans med ett glas mjölk också. Men om ni vill göra en glass sandwich rekommenderar jag att välja en glass som är i en bägare, då skär du bara så tjocka runda skivor du vill ha och lägger den mellan två cookies. Sen är det bara att greppa om din glass sandwich och HUGGA IN!