Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 500 g falukorv
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 1 liten zucchini
  • 5-6 skivor ost, ca 70 g
  • 1 msk senap
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • senap
  • picklad lök, se recept nedan
  • pressad potatis eller potatismos

Picklad lök

  • 2 röda lökar
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Picklad lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda skivorna med sockret tills löken börjar safta sig.
  2. Lägg löken i en burk och häll över vinäger. Smaka av med salt. Låt stå minst femton minuter, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Drag av skinnet på korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form med bakplåtspapper.
 Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Ansa och skär zucchini i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
  4. Bred på lite senap och stick ner äppel-, zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15-20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.
  5. Servera med extra senap och picklad lök. Pressad potatis eller potatismos är gott till.