Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppel- och hallonpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 bitar
  • 2 förpackningar pajdeg

Fyllning

  • 5 äpplen
  • 1/2 citron, färskpressad saft
  • 2 dl strösocker
  • 250 g hallon, frysta

Garnering

  • 1 litet ägg
  • florsocker

Så här gör du

  1. Skala, klyfta, kärna ur och tärna äpplen. Blanda dem med citronsaft och socker i en gryta och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt hallonen och koka ihop tills fyllningen tjocknar, cirka 10 minuter. Låt kallna.
  2. Rulla ut pajdegen och lägg den i en pajform, ca 24 cm i diameter, vik in överflodig deg och tryck till den så att den fastnar på formens kant.
  3. Rulla ut den andra pajdegen tillsammans med bakplåtspapperet och sporra den i 9–10 lika stora 1,5–2 cm breda remsor. Ställ kallt i cirka 20 minuter, blir lättare att jobba med kylda remsor. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Lägg fyllningen i pajskalet.
  5. Lägg degremsorna som ett galler över fyllningen och tryck till mot kanten. Skär bort överflodig deg. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Sätt pajen i mitten av ugnen och grädda i cirka 35 minuter. Låt svalna och vila i cirka 30 minuter innan serveringen. Garnera med siktat florsocker.