Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppelpaj på burk med hallon och smulpajcrunch

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 2/3 dl strösocker
  • 125 g smör

Fyllning

  • 6 äpplen
  • 4 msk strösocker
  • 2-3 msk vatten
  • 125 g frysta hallon

Till garnering

  • 2 dl vispgrädde eller 150 g cream cheese
  • florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en deg. Häll och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
  3. Dela, kärna ur och skär äpplen i bitar. Lägg äppelbitar i en gryta eller panna och blanda med sockret, ringla över vattnet och sjud på medelstark värme tills de blir mjuka, 10-15 minuter. Rör om då och då. Ta av värmen och blanda i hallonen. Låt kallna.
  4. Fördela fyllningen i burkar eller serveringsskålar. Toppa med smuldegscrunch, spara lite crunch till garnering.
  5. Garnera med spritsad grädde eller cream cheese. Sikta över florsocker och toppa med den sparade smulcrunchen.