Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Äppel- & kycklingspett med ricottadipp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 3 äpplen
  • 12 små rödlökar
  • 1 msk flytande honung
  • saft från 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Ricottadipp

  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraîche
  • svartpeppar
  • timjan
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär kycklingfilé och urkärnade äpplen i bitar och dela rödlökarna om de är stora. Trä upp på spett.
  3. Blanda honung, citron, olivolja och salt och pensla spetten. Stek dem på grillgaller eller på plåt i övre delen av ugnen i cirka 15 minuter, vänd dem efter halva tiden.
  4. Rör ihop ricotta och crème fraîche, smaka av med svartpeppar och färsk timjan. Ringla över lite olivolja och servera till spetten.