Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinsill med rosépeppar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 kryddnejlikor
  • 1/2 msk apelsinsaft
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 apelsin, rivet skal
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 1 lagerblad

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
  3. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt.
  4. Lägg i nejlikorna och tillsätt apelsinsaften.
  5. Skala och skiva schalottenlöken.
  6. Varva sill, rivet apelsinskal, lök och rosépeppar i en glasburk. Lägg i lagerbladet. Låt sillen stå och dra i lagen minst 4 timmar.
  7. Sätt på ett lock och förvara sillen i kylen.