Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinklubbor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 ¼ dl glukossirap
  • 1 krm vinsyra
  • 1 tsk apelsinarom
  • gul karamellfärg

Dekoration

  • strössel
  • pinnar
  • strösocker

Så här gör du

  1. Olja in ett bakplåtspapper placerat på en plåt eller använd en silikonmatta. Lägg Gör så här: Olja in ett bakplåtspapper placerat på en plåt eller använd en silikonmatta. Lägg fram både pinnar och strössel så det går enkelt att komma åt.
  2. Blanda samman socker, glukos och vatten. Koka upp i en tjockbottnad kastrull tills det når en temperatur på 120 C. Tillsätt karamellfärg, vinsyra och arom utan att röra i smeten och låt sedan koka tills det blir 150 C.
  3. Häll upp smeten, en klubba i taget och lägg omgående på strössel och en klubbpinne eftersom smeten stelnar extremt fort. När klubborna är klara och har svalnat rullas de i strösocker och förvaras i lufttät burk.