Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinkaka med pinjenötter och choklad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 100 g pinjenötter
  • 100 g mjukt smör
  • 2 1/2 dl råsocker strö
  • 3 ägg
  • 1 apelsin
  • Knappt 4 dl vetemjöl
  • Skalet från 1 apelsin
  • 75 g mjölad
  • hackad blockchoklad

Till servering och garnering

  • Lätt vispad grädde Rivet apelsinskal och sockerkulor

Så här gör du

  1. Rosta hälften av pinjenötterna, 50 g i en torr het stekpanna. Vispa smöret pösigt tillsammans med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa lite till.
  2. Riv skalet och pressa saften ur apelsinen. Grovhacka och mjöla chokladen lätt. Tillsätt 1/2 dl av apelsinsaften, de rostade pinjenötterna, vetemjölet, apelsinskalet och den hackade mjölade chokladen till äggsmeten. Häll smeten i en smord springform.
  3. Strö över resten av pinjenötterna och grädda kakan i ugn på 150 grader i 45 minuter eller tills den är genombakad.
  4. Låt kakan svalna något. Picka den med en gaffel och häll över resten av apelsinsaften. Garnera med apelsinskal och sockerkulor. Servera med en klick grädde.