Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinglacerad laxfilé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Pensla apelsinmarmelad på laxfilé, baka i ugn och servera med en krämig risotto.

Ingredienser

4 personer
  • 600 g utskuren laxfilé
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • salt
  • svartpeppar

Garnityr:

  • 8 st sparrisknoppar
  • 1 st morot

Till servering:

  • risotto

Så här gör du

  1. Ta fram laxen och låt den bli rumstempererad.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form och bred över marmeladen. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Skala sparrisen och skär moroten i tunna breda band med hjälp av en potatisskalare. Doppa banden hastigt i kokande vatten, så de mjuknar och lägg över dem i en skål med isvatten.
  4. Linda banden runt sparrisen och lägg in dem i ugnen tillsammans med laxen, när det återstår cirka 3 minuter innan fisken är klar.
  5. Sätt in laxen i ugn, 180 grader, cirka 8–10 min. Använd gärna en digital termometer och ta ut laxen när kärntemperaturen är 45 grader. Låt laxen vila lite (precis som med kött) sedan är den klar att serveras.