Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinkaka med tosca

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Ingredienser

24 bitar
  • 200 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ekologisk apelsin, rivet skal
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g mandelmassa

Tosca

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 180 g krossat mandelspån

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och rivet apelsinskal. Ta kastrullen från plattan och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Riv mandelmassan fint och rör ner i smeten.
  3. Häll smeten i långpannan, med två bakplåtspapper, som ligger omlott och täcker kanterna. Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter.
  4. Tosca: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vetemjöl och grädde och värm smeten under omrörning tills den tjocknar. Rör i krossat mandelspån. Bred försiktigt smeten över kakan. Grädda tills den fått fin färg i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor eller trekanter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

2 kommentarer om "Apelsinkaka med tosca"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Stephanie Green

      Hej Stephanie! 30 x 35 centimeter, jag förtydligar receptet så att det står med. Allt gott, Mitt kök-redaktionen

Du kanske även gillar