Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsinbakelser


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mördegsbottnar med härlig gräddfyllning och apelsintoppning.

Ingredienser

16 stycken


Deg:


  • 5 dl mjöl

  • 1 1/2 dl socker

  • 125 g smör

  • 1 ägg

  • rivet skal från 1 ekologisk apelsin


Fyllning:


  • 2 dl grädde

  • 1/2 dl socker


Garnering:


  • 2 apelsiner, filéer


Så här gör du

  1. Arbeta samman mjöl, socker, smör, ägg och apelsinskal. Tryck ut degen i smorda portionsformer.

  2. Grädda 15-20 minuter, 160 grafer, i varmluftsugn. Stjälp ur kakan ur formarna när de är varma. Låt svalna.

  3. Vispa grädde, rör i socker. Fyll direkt pajskalen med grädden. Eller låt grädden stå i frysen cirka 2 timmar och fyll sedan skalen med fryst grädde.

  4. Skala och skär apelsinen i filéer. Lägg apelsinfiléerna på toppen av grädden före servering.