Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin och pepparkakspaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Bärpaj är ju gott, men varför inte prova något nytt. Apelsin och pepparkaka gifter sig direkt, det här är en paj med pepparkaksbotten och apelsinfyllning. Prova gärna, den är sssupergod!

Ingredienser

5 mini pajer
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1-3 tsk pepparkakskrydda

Fyllning

  • 4-5 dl marshmallow fluff
  • saft från 1/2 apelsin
  • skal från en halv apelsin
  • kanderade apelsin skal (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Knåda ihop smör, vetemjöl, socker och pepparkakskrydda till en jämn deg, låt vila i kylen i 15-20 min.
  2. Smörj formarna och sätt i ströbröd. Tryck ut degen, inte för tjockt. Picka hål med en gaffel och sätt in i ugnen, 175 c° i 5-10 min.
  3. Fyllning: Blanda saften och fluffet tills det är slätt, blanda sedan i skalet och de kanderade skalen.
  4. Fyll paj skalen med fyllningen och sätt in de i ugnen, 175 c° i ca 10 min. Låt det svalna och färdigt för servering!