Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin och kardemummakakor


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

25 kakor
  • 

Kakor

  • 2 dl mjöl

  • 1/2 dl potatismjöl

  • 1 dl ljust muscovadosocker

  • 1 tsk kardemumma

  • 1 apelsin

  • 100 g smör
  • 

Glasyr

  • 4 dl florsocker

  • 1 äggvita

  • 2 krm ättika



Så här gör du

  1. Lägg mjöl, potatismjöl, socker och kardemumma i en mixer. Riv i skalet på apelsinen. 

  2. Skär smöret i mindre bitar och lägg ner. Mixa samman till en jämn deg. 

  3. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i 30 minuter i kylen. 

  4. Sätt ugnen på 175°. 

  5. Ta ut degen från kylen och dela den i två. Kavla ut degen tunt och tryck ut kakor med hjälp av en kakform. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter tills de precis blir gyllenbruna. 

  7. Låt kakorna svalna och rör ihop glasyren. Häll den i en påse och klipp ett litet hål i en hörna. Detta ger kakorna ett fint mönster och extra god smak med glasyren.