Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin- och ingefärssnittar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

40 stycken
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1/2 ekologisk apelsin, rivet skal
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, gärna i matberedare. Blanda mjölet med ingefära, apelsinskal och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, vaniljsocker och sirap. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Rulla ut degen till tre längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med handen.
  3. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Skär längderna i sneda, cirka 2 centimeter breda, bitar medan de ännu är varma. Låt kallna på galler. Förvara i kakburk.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.