Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Apelsin chockladkaka med maräng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner

Chockladkaka:

  • 230 g Chocklad
  • 6 tsk Smör
  • 6 st Äggulor
  • 2 tsk Apelsinskal
  • 6 st Äggvitor
  • 2 1/3 dl Socker

Maräng:

  • 4 st Äggvitor
  • 2 dl Socker
  • 2 krm Ättiksprit 12%

Så här gör du

  1. Värm chocklad och smör i en glasskål över en kastrull med varmt vatten
  2. Tillsätt äggulor och apelsinskal. Blanda
  3. Vispa äggvitor och socker tills fluffigt!
  4. Tillsätt de vispade äggvitorna och sockret till chockladmixen och blanda
  5. Häll ner smeten i en smörad ungsform! Grädda i mitten av ugn på 135°c 45-50 minuter
  6. Vispa äggvitor, socker och ättika tills fluffig