Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Anns asiatiska lax med ugnsrostad delikatesspotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg laxfilé
  • olivolja
  • salt & peppar
  • 1 dl soja
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • I kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kg smått & gott potatis
  • olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färska örter
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Stek laxen hastigt i en het panna med skinnsidan uppåt i olivolja så den får en fin stekyta.
  2. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsfast form.
  3. Blanda soja, citronsaft, honung och ingefära och häll över laxen.
  4. Ställ in i ugnen på 150 grader i cirka 20 minuter.
  5. Finhacka chili och koriander och strö över laxen tillsammans med cashewnötter.
  6. Ugnsrostad delikatesspotatis: Dela potatisen och lägg på en plåt.
  7. Ringla över olivolja, lägg på skivad vitlök, örter och blanda runt.
  8. Avsluta med att strö över flingsalt.
  9. Rosta i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter