Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ann-Louise Hansons fyllda paprikor med tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fylld paprika

  • 2 stora röda paprikor (går med gröna också om du föredrar lite skarpare smak)
  • 5 kalvfärs
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk ströbröd
  • gratängost
  • salt & svartpeppar

Tomatsås

  • 1/2 kg cocktailtomater (du kan använda vanliga tomater men de små ger mer smak).
  • 1 dl vitt vin
  • 25 g smör
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 stekta tratt­kantareller eller vanliga kantareller
  • salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt ströbrödet svälla i vispgrädden en stund innan du blandar det med kalvfärsen. Smeten ska bli ganska lös - späd med ytterligare lite vatten om det behövs.
  2. Dela paprikan, plocka ut kärnhus men behåll "fästet" vilket ser trevligt ut vid servering.
  3. Förväll paprikorna hastigt i lättsaltat vatten, cirka 2 minuter.
  4. Fyll paprikorna med färsen, toppa med gratängost.
  5. Lägg paprikorna i ugnsfast form och sätt in i ugnen, i cirka 40 minuter, och se till så att osten inte bränns, i så fall täck med ugnsfolie.
  6. Tomatsås: Hacka tomaterna och fräs dem med smöret hastigt.
  7. Häll på vin och låt sjuda sakta under lock på svag värme i cirka 30 minuter.
  8. Pressa vitlöksklyftan och lägg i de sista minuterna av kokningen.
  9. Lägg i kantarellerna.
  10. Salta och peppra