Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ankis goda fiskgryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 700 gram fisk t.ex. torsk, sej, lax
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan (färsk godast)
  • 1 tsk basilika (färsk godast)
  • 2 1/2 dl vitt vin
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning (fond är bäst)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran
  • 300 gram räkor med skal
  • 1 burk musslor (hittar jag fina köper jag färska, fint att dekorera med också)

Så här gör du

  1. Smält smör i en stor gryta, fräs lök och vitlök, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en kort stund.
  2. Tillsätt vin och buljongtärning (fond), koka ett par minuter, rör ner grädden, crème fraiche, vatten och saffran, Sjud i 15 minuter.
  3. Skär fisken i bitar, lägg ner i grytan och sjud i cirka 7 minuter.
  4. Tillsätt de skalade räkorna och musslorna, hetta upp men koka inte.
  5. Servera med aioli och varmt bröd eller ibland gör jag vitlöksbröd.