Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ankbröst med asiatisk morotssallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 tsk mörk soja
  • 6 msk honung
  • 2 tsk risvinäger
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade
  • 4 tsk szechuanpeppar, mald
  • 4 stjärnanis
  • 4 ankbröst med skinn
  • flingsalt

Kålsallad

  • 1/2 salladskålshuvud
  • 150 g böngroddar
  • 2 skalade morötter
  • 4 salladslökar
  • 1 näve rostade sesamfrön
  • 1 näve hackad koriander
  • 1 apelsin
  • Salladsdressing:
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja

Så här gör du

  1. Blanda samman soja, honung och risvinäger i en bunke. Krossa vitlöksklyftorna med flingsalt och blanda till en pasta och tillsätt till bunken. Mortla pepparn och anisen och blanda runt allt i bunken.
  2. Skär snitt i skinnet på ankan, gör ett kryssmönster, men skär bara i skinnet, inte hela väger ner i köttet. Lägg ner ankan marinaden, blanda väl och låt marinera i ca 10-15 minuter.
  3. Stek ankan i en varm panna, skinnsidan först, sedan runt om så den får yta. Stek sedan i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  4. Gör salladen genom att strimla kålen och salladslöken, skär moroten tunt, använd tex. en osthyvel. Blanda alltsammans med groddar och skalet från en tvättad apelsin.
  5. Blanda samman dressingen och slå över salladen. Toppa med koriander och rostade sesamfrön.
  6. Ta ut ankan ur ungen, låt den vila några minuter på skärbrädan och skär sedan fina bitar av ankan.