Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Anka med kinesisk plommonsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 gr ankbröst

Plommonsås

  • 0 ,5 kg plommon
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 0 ,5 tsk sichuanpeppar, mortlade. Kan ersättas med vitpeppar.
  • 0 ,5 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 4 nejlikor
  • 1 msk japansk soja
  • 1 ,5 dl strösocker
  • 0 ,5 msk balsamvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0 ,5 msk riven ingefära

Till servering

  • Kokt jasminris
  • 1 litet isbergssalladshuvud, bladen separerade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Kärna ur alla plommon. Skär i mindre bitar och koka upp tillsammans med övriga ingredienser i 15 minuter. Skumma eventuellt om det bildas skum på ytan. Ställ åt sidan.
  3. Skär försiktigt rutmönster i skinnet på ankbröstet. Salta och peppra och stek i medelvarm panna ca 5 minuter på skinnsidan, vänd sedan och stek 2 minuter på andra sidan. Lägg i en ugnsfast form och ställ i ugnen till innertemperatur 58°C, detta tar ca 15 minuter. Ta ut och låt köttet vila under folie i 15 minuter. Stek sedan ankbrösten igen på skinnsidan så skinnet åter blir krispigt. Skiva upp ankan i tunna skivor och servera med plommonsås, ris och isbergssalladsblad.
1 kommentar om "Anka med kinesisk plommonsås"