Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ångkokt lax med pasta & grönt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Med hjälp av olika sorters frysta grönsaks­primörer är det enkelt att trolla fram en lyxig festrätt med pasta och lax.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 bit skinnfri laxfilé (500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 pkt fryst grön sparris (200 g)
  • 1 pkt frysta sockerärter (200 g)
  • 1 knippe salladslök
  • 1 körvel
  • 200 g spagetti
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Sås

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice

Så här gör du

  1. Sås: Vispa ihop allt till såsen i en stor bunke.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sparrisen koka med de sista 2-3 minuterna. Låt sockerärterna koka med de sista 30 sekunderna. Häll av i durkslag.
  3. Tillaga fisken medan pastan kokar. Salta fisken försiktigt. Koka upp ­vatten och vin i en kastrull med låga kanter eller i en stekpanna. Lägg i fisken, sänk värmen och sjud fisken under lock 5-8 min. Ta pannan från värmen och låt fisken dra fram till servering.
  4. Skölj och hacka salladslöken och hacka körveln.
  5. Skär laxen i portionsbitar. Blanda pastan och grönsakerna med såsen och fördela på fyra tallrikar.
  6. Lägg på laxen. Toppa med salladslök och körvel. Strössla över flingsalt och mal över svartpeppar.