Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ängamat – soppa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Den här goda och krämiga soppan är verkligen en gammal klassiker! Passar utmärkt som förrätt eller som en rätt i sig med en skiva surdegsbröd.

Sugen på att baka eget surdegsbröd? Recept hittar du här!

Ingredienser

4 portioner
  • 7 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • ½ blomkål
  • 10 centimeter purjolök
  • 1 dl ärtor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse, till exempel Maizena
  • ½ dl bladpersilja, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Till garnering:

  • bladpersilja

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Skala potatis, palsternacka och morot.
  3. Skär potatis, palsternacka och morot i cirka 1 x 1 centimeter stora tärningar.
  4. Koka rotfrukterna i buljongen i cirka 5 minuter.
  5. Skär blomkål i små buketter. Lägg i soppan och koka den i ytterligare 5 minuter.
  6. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjolöken och ärtorna.
  7. Rör i grädden.
  8. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och red av soppan. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
  9. Lägg i persiljan.
  10. Smaka av soppan med salt och peppar, toppa med bladpersilja.