Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Andalusisk kikärtssoppa med chorizo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st selleristjälkar
  • 1 st morot
  • 250 g chorizo
  • olivolja
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 g saffran
  • 1 burk krossade tomater, (400 g)
  • 1,3 vatten
  • 4 st kycklingbuljong, i tärning
  • 1 burk kikärter, (400 g)
  • 100 g färsk babyspenat
  • salt
  • nymald peppar

Till servering:

  • lagrad hårdost, grovriven, gärna Manchego

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök och strimla sellerin. Skala moroten och skär den i små tärningar. Skiva chorizon.
  2. Fräs grönsakerna i olivolja utan att de tar färg, lägg i chorizon och låt den fräsa med en stund. Pudra över paprikapulver och saffran och låt kryddorna fräsa med mot slutet.
  3. Häll på tomat och buljong och koka soppan cirka 20 minuter under lock.
  4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärter och spenat i soppan och koka ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med grovriven ost.