Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikanska pannkakor med nötkrämsfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

6 stycken
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • smör till stekning

Fyllning

  • nötkräm

Topping

  • blåbär
  • lönnsirap
  • florsocker

Så här gör du

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en bricka eller en skärbräda som får plats i frysen.
  2. Använd en sked eller en kniv för att göra 6-7 nutellarundlar. Använd 1 1/2-2 msk nötkräm/nutella till varje rundel. Ställ in i frysen i cirka 30 minuter eller tills rundlarna är hårda och går att ta loss från bakplåtspappret. Låt de vara kvar i frysen tills du ska steka pannkakorna
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Gör ett hål i mitten av blandningen och häll i ägg och mjölk. Blanda tills smeten är slät.
  5. Smält lite smör i en panna på medelvärme.
  6. Använd ett decilitermått och häll i lite smet i pannan.
  7. Ta ut en nutellarundel ur frysen och lägg på smeten.
  8. Använd ett mindre mått och häll lite smet över nutellarundeln så den täcks. Ta inte för mycket smet, då blir pannkakan för tjock och blir svår att vända.
  9. Vänd och stek på andra sidan tills pannkakan har gyllenbrun färg. Fortsätt med resten av smeten.
  10. Stapla pannkakorna på hög och toppa med lönnsirap, blåbär och sila lite florsocker över. Servera!

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.