Logga in här

Amerikanska pannkakor med chiasylt & vaniljgrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 3 ägg
  • 200 g färskost naturell av Philadelphiatyp
  • 1 1 ⁄2 msk standardmjölk
  • 1 1 ⁄2 msk vispgrädde
  • 1 1 ⁄2 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ⁄2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk flytande honung (hoppa över om du vill undvika söta smaker)
  • smör till stekning

Chiasylt

  • 2 dl bär
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 1 ⁄2 msk chiafrön
  • ev 1 1⁄2 msk stevia

Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • ev 1 msk stevia
  • 2 krm vaniljpulver

Tillbehör

  • 4 dl blåbär

Så här gör du

  1. Chiasylt: Mosa bären och blanda med vatten, chiafrön och stevia.
  2. Rör om ordentligt. Låt stå minst 5–6 timmar före servering.
  3. Vispa ihop ägg och färskost. Vispa i mjölk och grädde.
  4. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ner i ägg- och mjölk- smeten tillsammans med honungen.
  5. Sätt plast över bunken och låt smeten vila 10 minuter.
  6. Stek därefter pannkakorna i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. Pannkakorna bör vara cirka 15 × 15 cm i diameter.
  7. Vispa upp grädden med stevia och vaniljpulver.
  8. Servering: Servera pannkakorna med chiasylt, vaniljgrädde och blåbär.