Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikanska kräftor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kg kräftor
  • 4 liter vatten
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk dillfrön
  • 0 ,5-1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 hel vitlök delad på mitten
  • 2 msk salt
  • 600 gr små delikatesspotatis
  • 4 majskolvar
  • 300 gr kryddig korv, tex chorizo
  • Ev aioli till servering

Så här gör du

  1. Tina kräftorna. Häll av vätskan och ställ åt sidan.
  2. Koka upp vattnet i en väldigt stor kastrull och salta ordentligt, det ska smaka salt hav. Mortla de torra kryddorna till ett fint pulver. Lägg kryddorna, lök samt vitlök i det kokande vattnet.
  3. Tillsätt potatisen och låt koka under lock i 10 minuter.
  4. Dela majsen i 3 delar per kolv och lägg i grytan. Skär korven i 3 cm tjocka skivor och lägg i grytan. Koka ytterligare 4 minuter och dra sedan av från värmen.
  5. Med en hålslev ta upp potatis, majs, lök, vitlök och korv ur grytan. Lägg på tidningspapper. Lägg kräftorna i den varma resterande vätskan i 1 minut och häll sedan av i durkslag. Servera allt det kryddigt goda på tidningspapper mitt på bordet. En aioli kan vara gott till.