Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Amerikansk pumpapaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör, i bitar
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 300 g kokt, kallt mosat pumpakött
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/4 dl lönnsirap
  • 1/2-1 tsk kanel
  • 1/2-1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk mald muskotnöt
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl pekannötter

Till servering:

  • vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen en stund.
  2. Kavla ut degen och tryck ut i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Nagga botten och förgrädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Sänk sen temperaturen till 175 grader.
  3. Vispa upp äggen. Tillsätt socker, lönnsirap, salt, kryddor och pumpakött. Fyll pajskalet och lägg över nötter.
  4. Grädda i 175 grader i cirka 35–40 minuter. Låt svalna helt och servera kall med osötad vispad grädde.